Свечани пријем у Бањалучком културном центру Бански двор

,,Српски књижевни клуб” организује предавања
6 октобар, 2017
На оснивачкој скупштини ,,Прве СДС”
6 октобар, 2017

У Бањалучком културном центру Бански двор 1. септембра 2017. године поводом првог изласка у јавност ,,Српског књижевног клуба”, приређен је свечани пријем коме су присуствовали оснивачи и пријатељи Клуба.

Овом приликом ,,Српски књижевни клуб” је објавио да додељује повељу господину Божидару Т. Вучуревићу, за изузетан допринос стварању Републике Српске и очувању српског народа.

Професор Радован Дамјановић, историчар и истраживач језика одржао је предавање, а издавачка кућа ,,Српског књижевног клуба” представила је прилагођено издање ,,Вечног календара” Захарије Стефановића Орфелина, који је прилагодила ма проф. Горана Николић. Издавачка кућа ,,Српског књижевног клуба” свечано и јавно је потписала издавачки уговор са књижевником из Градишке Жељком Галоњом за роман ,,Освјеживач простора”. Најављен је и излазак првог броја научно-културног часописа ,,Култура Српске”, кроз који ће ,,Српски књижевни клуб” остварити сарадњу са еминентним стручњацима из појединих научних области и уметницима од значаја за Републику Српску.

Comments are closed.